nain

hola från eurostar,

på väg till Paris som sagt. sjukt lack på att starbucks, nero, pret etc bara erbjuder mackor på vitt bröd. jag är extremt känslig för blodsockersvängningar och blir grinig som en övertrött treåring när "sockerruset" går över.. så ankomsten till gare du nord (universums vidrigaste ställe) lär bli intressant..

jag har ha-begär! ändå inte så ofta jag får mega-cravings. kanske en gång i kvartalet om man räknar typ doftljus och cashmeresockor och nån gång om året om man bara räknar stora grejer.

jag har handlöst fallit för en matta! i en liten liten by i Iran som heter Nain tillverkas de mest makalösa varianterna. färger och mönster varierar och antalet knutar per kvadratmeter kan uppgå till en miljon. en miljon! hur är det möjligt?

jag vill ha en neutral i beige och grått och kanske lite blått. och så ska den vara gammal och sliten. problemet är att 
de kostar skjortan och jag har verkligen inte råd. så den stora frågan är om man ska köpa en på ebay för några tusenlappar och leva med vetskapen att den troligtvis är fabrikstillverkad i kina eller ska jag spara och spara tills jag har råd att skaffa en från en seriös matthandlare om cirka hundra år?